De oudste man van België is overleden

Oscar Coulembier

Oscar Coulembier

Oscar Coulembier is afgelopen zaterdag 21 december 2014 overleden op de leeftijd van 108. Dit is zondags naar buiten gebracht door de Belgische media. Het is spijtig dat hij zo vlak voor de jaarwisseling overleden is, want aan het einde van dit jaar zou hij de respectabele leeftijd hebben bereikt van 109.

Het mocht niet zo zijn

Coulembier verbleef al enige tijd in een woonzorgcentrum en was eigenlijk al een hele tijd in goeden doen. Een kort ziekbed is voorafgegaan aan zijn overlijden, in die periode is ook zijn grote verjaardagsfeest afgelast, welke jaarlijks groot gevierd werd. De burgemeester van Ieper, waar Coulembier in het zorgcentrum verbleef gaf aan dat meneer Coulembier nog in goede gezondheid was het afgelopen jaar, en genoot van het leven.

Negentienhonderd en vijf

Coulembier werd geboren in 1905 en hij heeft dus in zijn lange leven twee oorlogen meegemaakt. Hij is geboren in Saint-Hubert en was de oudste man van België sinds maart 2012 en de oudste man van de Benelux sinds januari 2013. De oudste man van België van dit moment is Aimé Wille hij is op het moment 105 jaar oud, en we hopen dat hij nog een heel aantal jaren mag genieten van zijn leven.