Vreemde berichten

Vreemde berichten

Vreemde berichten

Af en toe kom je nieuwsberichten tegen waarvan je even achterover slaat. Het volgende bericht trok dan ook meteen mijn aandacht. Want € 17.000 boete betalen is wel een bericht dat er even uitspringt. De Marechaussee controleerde een man die vreemd gedrag vertoonde en kwam erachter dat de man maar liefst 72 boetes open had staan met een totale waarden van juist die € 17.000,- De man heeft de keuze gekregen om deze boetes te betalen of om 504 dagen in de cel te blijven. De man kon de boetes meteen betalen en is direct weer op vrije voeten gesteld.

Dat is een bericht waar ik erg nieuwsgierig van wordt, want wat voor boetes had de man open staan en hoe kan je in hemelsnaam meteen een bedrag van € 17.000,- ophoesten. En als je dat bedrag op je rekening hebt staan of in contanten hebt, waarom heb je dan die rekeningen niet gewoon veel eerder betaald? Je weet immers dat er een kans is dat je gecontroleerd zult worden als je op Schiphol rondloopt. Waarom het risico nemen je vlucht te missen als je de boetes kunt betalen?

Het zal wel een beetje teveel van het goede zijn voor mensen die wel keurig al hun rekeningen en verzekeringen betalen. Een ding weet ik wel zeker, toen ik de laatste keer ging vliegen vanaf Schiphol heb ik mijn auto geparkeerd op een parkeerplaats die ik gevonden had via www.schipholparkerenvergelijken.nl ideale site wanneer je een voordelige parkeerplek nodig hebt.

Toch vraag ik me nog altijd af hoe je in vredesnaam zoveel boetes open kunt hebben staan terwijl je pas 26 bent. Dat riekt naar slechte opvoeding, al hoeft zijn moeder er nu niet meteen verantwoordelijk voor te zijn dat hij zijn boetes niet betaalt. Hoe dan ook ik vind het interessant om speculaties te maken hoe iemand zoveel geld heeft én zoveel boetes heeft openstaan. Maffia? Georganiseerde misdaad? Of gewoon een gokgewoonte en veel geluk gehad de laatste paar keren. Ik ga nog even door met dingen verzinnen, maar daar zal ik jullie niet mee lastig vallen.